RANDEVU ALIN
Ameliyatsız Kıl Dönmesi
Ameliyatsız Kıl Dönmesi
HİZMETLERİMİZ
Ameliyatsız Kıl Dönmesi

Ameliyatsız Kıl Dönmesi Tedavisi

  • Ameliyatsız Kıl Dönmesi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi olarak adlandırdığımız bu yöntemde; lokal anestezi ile kıl dönmesi olan bölge 3 mm lik kesi ile açılarak, bölgedeki kıl, doku artıkları temizlenir. Fenol içerideki boşluğa verilerek kimyasal olarak hem boşluğu kapatması hem de içerideki doku artıklarını eritmesi sağlanır.

  • Lazerle Kıl Dönmesi Tedavisi İyileşme Süreci Ne Kadar Sürer?

Pilonidal sinüs adı da verilen halk arasındaki adı ile kıl dönmesi; vücut kıllarının kuyruk sokumunda yer bulması ile karakterize olan bir cilt hastalığıdır. Kadınlara nazaran erkeklerde daha çok ortaya çıkmaktadır. Sadece kuyruk sokumunda değil göbekte, genital bölgede de oluşabilir. Kıl dönmesi; oluştuğu alanda sürekli hareket halinde iken cilt altına iyice yerleşerek yara, apse ve fistül meydana getirebilir. Kıl dönmesi sorunu yaşayan kişilerin çoğunlukla şikâyet ettiği belirtiler; ciltte kızarıklık, akıntı, bölgesel şişlik ve ağrıdır.

  • Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs) Neden Olur?

Uzmanlar pilonidal sinüsün oluşumuna ilişkin 2 farklı teori ileri sürmektedir. Bunlardan ilki vücuttan dökülen kıl ve tüylerin özellikle terleme de varsa derideki delik ve gözeneklerden geçemeyerek cildimizin altında birikmesidir. Vücudun hareketi sırasında deri altına giren kılların 60 - 70 civarına ulaşabildiği görülmüştür. Kılların biriktiği bölge bir zarla çevrilerek kistik bir yapı oluşturur. Kıllara reaksiyon olarak ortaya çıkan sıvı ise sinüs ağzından dışarıya doğru akan kötü kokulu bir apseye neden olur. Kıl dönmesini açıklayan ve daha az kabul gören diğer teori ise ilgili bölgede doğuştan var olan kök hücrelerin 20’li yaşlardan sonra hormonal etkiler ile aktifleşmesi sonucu kıl üretimine başlaması şeklindedir.

Günümüzde kıl dönmesi tedavisi için geliştirilmiş olan birçok yöntem olup hastalara başarılı sonuçlar sunulmuştur. Kıl dönmesi tedavisi hastalığın evresine ve gidişatına bakılarak uygulanır. Hastanın şikâyeti ilk evrelerde ise oturma banyoları, lokal bakımlarla geçme olasılığı vardır fakat kıl dönmesi derin ve yaygın hale gelmişse cerrahi tedavi gerekir. Uygulanan bu tedavilerin yanında lazer yöntemi ile ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi uygulanmaktadır. Lokal anestezi eşliğinde kuyruk sokumunda oluşan kıl kesecikleri lazer ışınları yardımıyla yok edilmektedir. Hastalar açısından bu yöntem daha faydalı ve avantajlı olmaktadır çünkü kısa sürede iyileşme olanağı sunar. Lazerle kıl dönmesi tedavisi acısız ve ağrısız bir şekilde tamamlanmaktadır, hastalar ise kısa sürede normal yaşamlarına kaldıkları yerden devam etmektedir.

  • Lazerle Kıl Dönmesi Tedavisi Sonrası Hasta Bakımı Nasıl Olmalı?

Lazerle kıl dönmesi tedavisi sonrası da aynı cerrahi tedavi sonrası dikkat edilmesi gereken kurallar geçerlidir. İşlem sonrası yara yerinin düzenli ve dikkatli temizliği oldukça önemlidir ve iyileşmeye de oldukça büyük katkısı dokunmaktadır. Hasta operasyon yerini kuru ve temiz tutmalıdır. Hastalar işlemden sonra yaşamlarına dönseler bile fazla ağır egzersiz ve hareketlerden kaçınmalıdır.

  • Lazerle Kıl Dönmesi Tedavisi Sonrası Hastalık Tekrarlar mı?

Kıl dönmesi tedavi yöntemleri sonrası hastalığın tekrar geri gelmesini önlemek tamamen hastaya bağlı olan bir durumdur. Operasyon sonrası hasta, hijyen kurallarına dikkat etmediği takdirde hastalık tekrar kendini gösterebilir.

  • Lazerle Kıl Dönmesi Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

Lazerle kıl dönmesi tedavisi hastalığı ileri seviye olmayan bütün kişilerde yapılabilir. İlerleyen hatta kronik hali alabilen kıl dönmesi şikayetlerinde cerrahi tedavi yapılması uygundur. Lazer tedavisinin uygulanamadığı ve hastalığın ilk evrelerde olduğu kişilerde mikro sinüektomi yöntemi yapılmaktadır.

  • Lazerle Kıl Dönmesi Tedavisi Başarı Oranı Nedir?

Lazerle kıl dönmesi tedavisi hasta için oldukça konforlu ve avantajlı bir tedavi yöntemidir. Hastada uygulanacak bu ameliyatsız yöntem başarı oranı yüksek olan bir yöntem ve avantajlı bir yöntemdir.

  • Lazerle Kıl Dönmesi Tedavisi Sonrası İz Kalır Mı?

Lazerle kıl dönmesi tedavisi herhangi bir kesi açılarak yapılmadığı için operasyon bölgesinde iz ve leke benzeri durumlar olmaz. Lazerle kıl dönmesi tedavisi yaptıracak olan kişilerin iz kalıp kalmayacağı akıllarında bir soru işaretidir. Operasyon sonrası iz kalmayacağından hastalar için estetik kaygı durumu da gelişmeyecektir.

Kliniğimizde alanında uzman doktorlar ile hijyenik hastane şartlarında lazerle kıl dönmesi tedavisi imkanı sunmaktayız. Lazerle kıl dönmesi tedavisi, kıl dönmesi tedavi yöntemleri ve kıl dönmesi tedavisi fiyatları hakkında ayrıntılı bilgiyi hastanemiz genel cerrahi servisinde bulabilirsiniz. Kıl dönmesi hakkında diğer merak ettiğiniz konuları telefon numaramız ve whatsapp bilgi hattımızdan bize ulaşarak sorabilirsiniz.

  • Kıl Dönmesi Ameliyatından Kaç Gün Sonra Banyo Yapılabilir?

Apse gelişmeden hekime başvurulursa kalıcı ameliyat planlanır. Sanılanın aksine kıl dönmesi ameliyatı sonrası hastaların uzun süre yüzüstü yatması gerekmez. Bu istirahat süresi içinde hasta istediği gibi yatabilir, gezebilir, 48 saat sonra banyo yapabilir. Ameliyattan 3-5 gün sonra günlük işlerine geri dönebilir.

  • Kıl Dönmesi Ameliyatı Sonrası Rapor Verilir mi?

Kıl dönmesi ameliyatı 4-5 gün içinde iyileşme göstermektedir. Kıl dönmesi ameliyatı rapor süresi ne kadar diye merak edenler için ise 10 Gün olarak verilmektedir

  • Kıl Dönmesinde “Fenol Yöntemi”

Bu yöntemde lokal anestezi altında fistül ağzından girilerek fistüllerin içi kıllardan temizlenir ve bu keseciklerin içine kimyasal ajan olan kristalize fenol verilir. Bu işlemler ortalama 15 dakikada tamamlanır ve hasta evine gönderilir. Hasta ertesi gün normal hayatına geri döner.

Fenol Nedir?

Kıl dönmesinde fenol uygulaması, cerrahi müdahaleye alternatif olarak geliştirilmiştir. Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi olarak da bilinir. Yaranın temizlenmesi ve hızlı iyileşmesine katkı sağlayan bir yöntemdir. Bu nedenle, işlem bölgesinde hastalığın tekrarlama riskini azaltır.

Kıl Dönmesi Tedavisi ile ilgili daha fazla bilgi almak için iletişim kanallarımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Ana sayfa

İletişim

Yorum bırakın
TÜM YORUMLAR (0)
Henüz yorum eklenmemiş